Gebruik onze bankkoppeling en controleer eenvoudig of je administratie compleet is

Insights

november 6, 2023

Gebruik onze bankkoppeling en controleer eenvoudig of je administratie compleet is

Bij Founders willen we ervoor zorgen dat de administratie van je financiën zo gemakkelijk mogelijk is. Daarom gaan we werken met een nieuwe feature binnen onze boekhoudsoftware: een bankkoppeling tussen je zakelijke bankrekening en onze boekhoudsoftware. Wat dit voor jou betekent en hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we uit in onderstaande blog.

Waarom gebruikmaken van de bankkoppeling?
Met de bankkoppeling controleer je snel en eenvoudig of je administratie compleet is en worden alle transacties op je zakelijke bankrekening gekoppeld aan je administratie. Hiervoor is het van belang dat je boekhouding up-to-date is en alle inkomsten en uitgaven zijn toegevoegd in het overzicht. Zo ben je er dus altijd zeker van dat je administratie op orde is!

Automatische bankkoppeling via Ponto
Voor de beveiligde verbinding werken wij met Ponto. Dit zorgt voor een automatische bankkoppeling die telkens nieuwe transacties ophaalt. Je hoeft dus niks handmatig te importeren. Vanwege veiligheidsredenen moet je iedere 90 dagen opnieuw toestemming geven om je banktransacties op te halen. Je krijgt hiervoor telkens 30 dagen van tevoren een waarschuwing in jouw Founders bankoverzicht. 

> Hier zie je of jouw bank wordt ondersteund door Ponto. 

Verwerken van de banktransacties
Nadat de banktransacties zijn ingeladen gaat de bankkoppeling voor je aan de slag om zoveel mogelijk transacties te koppelen aan een boeking uit de administratie. Deze transacties krijgen een blauwe kleur.

uitleg 1

Klopt een koppeling niet? Dan kun je de transactie gemakkelijk ontkoppelen.

uitleg 2

Transacties die niet automatisch worden gekoppeld kunnen op drie manieren worden verwerkt:

  • Door handmatig de bijbehorende boeking te zoeken.
  • Door de bijbehorende boeking aan te maken.
  • Door de transactie aan een categorie toe te wijzen.

> Gebruik de filters om te filteren op de transacties die je wilt bekijken of verwerken. Je kunt filteren op kwartaal, onverwerkte regels, verwerkte regels, automatische gekoppelde regels, handmatig gekoppelde regels en bankrekeningnummer.

Handmatig de bijbehorende boeking zoeken
Het kan zijn dat de bijbehorende boeking wel is ingevoerd in de inkomsten of uitgaven, maar dat de bankkoppeling niet voldoende (juiste) informatie heeft om de koppeling te maken. Je kunt de bijbehorende boeking dan handmatig zoeken en koppelen. Deze transacties krijgen een groene kleur.

uitleg 3

Bijbehorende boeking aanmaken
Als de bijbehorende boeking nog niet is ingevoerd in de inkomsten of uitgaven kun je van de transactie direct een boeking aanmaken. Vul de resterende informatie in en voeg het bijbehorende document toe om te voltooien.

uitleg 4

De transactie een categorie toewijzen
Is de transactie geen onderdeel van de zakelijke administratie, omdat het bijvoorbeeld een privé-opname is of een betaling aan de Belastingdienst? Dan verwerk je deze door een categorie toe te wijzen.

uitleg 5

Op deze manier verwerk je dus alle transacties van de zakelijke bankrekening in de administratie en ontdek je snel welke inkomsten of uitgaven er nog ontbreken. 

> Heeft de transactie een rode kleur? Dan komen de gekoppelde bedragen niet overeen. Controleer of de boeking goed is ingevoerd in de administratie.

Heb je vragen over het gebruik van de bankkoppeling? Bekijk dan onze FAQ voor de details. Uiteraard kan je altijd terecht bij je boekhouder voor al je vragen over het systeem en de bankkoppeling.

Meet up

Heb je interesse of heb je vragen? Maak een afspraak laat ons weten hoe wij jou verder kunnen helpen.